Mezi novoroční předsevzetí patří i hubnutí

Jak jste na tom s novoročními předsevzetími vy? Dáváte si je každý rok a snažíte se je opravdu plnit, nebo patříte spíš k těm, kteří se do nich vždy vehementně „hrnou“ a nakonec veškeré úsilí skončí po pár dnech naprostým fiaskem? Mezi taková nejčastější předsevzetí patří určitě hubnutí. Hubnutí začíná ale především v hlavě a nezáleží na tom, jaké je zrovna datum.


Cíl


Dejte si raději takový cíl, o kterém víte, že ho zdoláte bez problémů. Počítejte raději s málem a nechtějte dosáhnout všeho hned najednou. Většina lidí totiž ztroskotá ve své snaze zhubnout právě v okamžiku, kdy poprvé „zhřeší“, protože při prvním prohřešku ztrácí motivaci.


Zelenina


Zeleninu si dejte nejlépe s každým jídlem, protože vláknina v ní obsažená vás zasytí a nesníte toho potom tolik, jako obvykle.


Pitný režim


Dostatečný přísun tekutin podporuje rychlejší činnost metabolismu a navíc se rychleji vylučují toxické látky z těla.


Zakázané potraviny


Zdaleka se vyhněte: uzeninám, smaženému, alkoholu a cukru. Ani jednu z těchto dobrot vaše tělo nepotřebuje a moc vám poděkuje, když se s nimi rozloučíte.


Pomocníci


Do boje s přebytečnými kilogramy si určitě pozvěte celou armádu pomocníků. Do první linie nasaďte zeleninu, ovoce, celozrnnou rýži a těstoviny, bílé maso, ryby a luštěniny. Také k nim přidejte dobré tuky, semínka a kvalitní multivitamin.


Pohyb


pohybKupte si permanentku do fitka, začněte tancovat nebo pravidelně plavat. Berte však v úvahu vaši současnou kondici a stupeň nadváhy – všechny sportovní aktivitou nejsou vhodné pro každého.


Odborník


Ačkoliv o výživě je toho psáno všude dost a může se zdát, že toho víte o teorii hodně, nebojte se odevzdat do rukou odborníků, kteří vám poradí nejen s jídelníčkem upraveným právě na vás a váš životní styl, ale poradí i prakticky jak zdravě hubnout a co je nejdůležitější, jak si potom dosaženou váhu dlouhodobě udržet.






Zpět na výpis článků