Ovesné palačinky

  • 30 min.
  • středně těžké
  • 4 porce
  • 1259 kj / porce
  • 200 ml rýžového nápoje
  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka nerafinované mořské soli
  • 2 lžíce řepkového oleje nebo kokosového tuku
  • 2 lžíce sirupu z agáve
  • citronová šťáva

V mixéru rozmixujeme vločky s mlékem do hladka. Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme znovu. Necháme pár minut odstát. Pokud máme kvalitní pánvičku, nemusíme na smažení použít olej. Smažíme z obou stran.
 





















Tipy na servírování:

1) sirup z agáve + citronová šťáva

2) rozmixované tofu s malinami nebo jiným ovocem oslazené agávovým sirupem

3) cottage sýr slazený stévií, sirupem z agáve nebo kvalitní marmeládou bez cukru s vysokým obsahem ovoce

4) čerstvé ovoce + odtučněný tvaroh






Zpět na výpis článků