Rýžový pilaf s čočkou a špenátem

 čočka
200 g
 rýže
220 g
 listový špenát (krájený nebo mražený)
400 g
 cibule
3 kusy
 pórek
1/2 kusu
 stroužky česneku
2 až 3
 olivový olej
3 lžíce
 bílý jogurt
500 g
 nové koření - mleté či drcené
              1/2 lžičky
 pepř
1/2 lžičky
 sůl
1/2 lžičky
 přiměřené množství vody 

Čočku předem namočíme na cca 2 hodiny. Poté slijeme a zalijeme čerstvou vodou, při nižší teplotě vaříme pod poklicí 15 - 20 minut. Jednu cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, vmícháme ji do čočky, přidáme propranou rýži a vodu, osolíme a opepříme. Dobře promícháme, přivedeme k varu a nyní vaříme do úplného změknutí rýže a čočky asi 15 minut. Zbylou cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka a přidáme prolisovaný česnek. Na pánvičce s trochou rozehřátého oleje posypeme novým rozemletým kořením a osmahneme. Špenát vmícháme do rýže s čočkou a celé vyklopíme na mísu. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a do něj vlijeme bílý jogurt. Posypeme osmahnutou cibulí či pórkem s česnekem a novým kořením. Podáváme horké nebo studené.


Dobrou chuť!

Hubněte, tak jak je Vám geneticky přirozené, s potravinami, které máte rádi a jsou zdravé!




Zpět na výpis článků