Salát z quinoa, kořenové zeleniny a tofu

recept Salát z quinoa, kořenové zeleniny a s tofu
 
4 porce

Ingredience

  • 200g uvařené quinoa
  • 100g uvařené cizrny
  • 100g zelí 
  • 2 lžíce oleje
  • 2 malé mrkve
  • 1 malá petržel
  • 1 cibulka
  • 1/2 marinovaného tofu
  • 2 dcl rajčatového pyré
  • oblíbené koření
  • sůl

 

Na posypání bílé tofu nebo sýr!

Postup přípravy

Den dopředu si namočte cizrnu. Druhý den z ní slijte vodu, dejte vodu novou a uvařte ji. Pro lepší stravitelnost můžete přidat kousek mořské řasy. V dalším hrnci uvařte quinoa. Vaří se stejně jako rýže - 1 díl quinoa, 2 díly vody.  Na pánvi na oleji usmažte nahrubo nastrouhanou cibuli, mrkev, zelí a petržel. Poté přihoďte na kostičky nakrájené tofu. Až bude vše krásně opečené, tak přidejte rajčatové pyré a koření a bylinky. Ochuťte. Poté přimíchejte uvařenou cizrnu a quinoa. Servírujte posypané nastrouhaným bílým tofu nebo sýrem.






Zpět na výpis článků