Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem

 

Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem


Suroviny na 1 porci:


Shmaky Natur 1/2 balení (100g)
provensálské koření 1/2 lžičky
sůl
bramboru na zahuštění
olej lžíce
červená cibule menší
pórek asi 10cm
zeleninový bujon Natur 1/2 kostky (nemusí být)
bílé víno suché 1 dcl
voda na podlití

Postup:

Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet.
Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a pórek na kolečka.
V pánvi si rozehřejeme olej,vložíme naložený šmakoun a chvilku ho restujeme,potom přidáme půl dávky cibule a ještě necháme chvilku restovat.Můžeme přidat kousek zeleninového bujonu.Pak přidáme půl dávky pórku. Vše orestujeme a pak zahustíme např. bramborou a dle chuti dosolíme.
Podlijeme vínem a vodou,přidáme zbytek cibule a pórku a pomalu necháme přejít varem.Zelenina by neměla být rozvařená a měla by být na skus.I šťávy by mělo být jen tak pod směs a jídlo by nemělo tzv. plavat.
Podáváme s vařenými bramborami,nebo třeba jen s pečivem. Myslím, že by šla i rýže.
 






Zpět na výpis článků