Zeleninová pánev s marinovaným tofu

  • 30 min.
  • snadné
  • 6 porcí
  • 1235 kj / porce
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce červené thajské kari pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 300 g sójových výhonků
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • listy koriandru
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru na marinádu
  • 4 prolisované stroužky česneku na marinádu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčcice
  • 4 lžíce přírodní sójové omáčky
  • 500 g BIO tofu natural nakrájeného na kostky
  • olivový olej na osmahnutí

 

Připravte si marinádu ze zázvoru, česneku, cukru, hořčice, sójové omáčky.Kostky tofu v ní nechte marinovat alespoň 30 minut (můžete nechat v lednici v přes noc). Pro Stir-fry rozehřejte sezamový olej. Přidejte kari pastu. několik vteřin míchejte, přidejte česnek, zázvor a opět zamíchejte. Zeleninu dejte do pánve wok a za stálého míchání nechte osmahnout 1-2 minuty. Zakryjte a duste 5 minut, až zelenina změkne. Přimíchejte sójovou omáčku.Mezitím nechte tofu okapat, marinádu uschovejte. Tofu osmahněte z obou stran v trošce rozehřátého olivového oleje. Hotové kousky udržujte teplé, dokud nebude zelenina měkká. Zbývající marinádu přidejte k zelenině. Ochuťte solí, podávejte s velmi horkým tofu a posypané koriandrem.






Zpět na výpis článků