Podzimní hubnutí ve Znojmě

S odchodem léta je naše tělo ochuzeno kromě slunečních paprsků také o vitaminy, minerály a další látky prospěšné našemu organismu. Samozřejmě, že si můžeme v supermarketech, a to nejen ve Znojmě a okolí, nakupovat ovoce i zeleninu po celý rok, nicméně tyto zdravé potraviny už nemají tolik živin a vitamínů. Je to také stavem české půdy, která už není tak bohatá na ionty a minerály jako dřív, a tak ani rostliny, které v ní vypěstujeme, nemají to, co naše tělo potřebuje. Časem začne strádat náš imunitní systém a stačí jeden bacil nebo podzimní prochladnutí a nemoc je na světě. Nutriční poradci doporučují, abychom více konzumovali zeleninu a ovoce za studena a zvýšíme pravděpodobnost, že budeme v období nevyzpytatelného podzimu zdraví.


Jak zhubnout na podzim? Podzimní zdravé hubnutí bývá často úspěšnější než např. hubnutí v létě. Před létem často hubneme ve stresu, abychom rychle zhubli do plavek a to na naše tělo nemá pozitivní vliv. Pokud se rozhodneme hubnout na podzim a obohatíme organismus o vitamíny, minerály a další stopové prvky, tak budeme předcházet časté podzimní depresi. Není nutné držet drastické diety, ale raději si zařadit do jídelníčku čerstvé potraviny a podpořit hubnutí stravou plnou bílkovin, komplexních sacharidů a zdravých tuků. Redukční jídelníček můžeme doplnit přírodními doplňky stravy, zejména formou detoxikace a spalovačů tuků (tyto preparáty je vhodné doplnit o pravidelnou fyzickou aerobní aktivitu).


Redukci váhy může usnadnit také zařazení výtažků z rostliny Acai berry (čti asají) do našeho stravovacího plánu. Tato brazilská rostlina patří mezi nejzdravější potraviny na světě. Obsahem antioxidantů vychytává volné radikály a podporuje imunitní systém, bojuje proti stárnutí a regeneruje všechny buňky těla (nejvíce to jde vidět na kůži). Obsahuje také vlákninu, která čistí trávicí trakt a preventivně tak působí proti rakovině tlustého střeva. Podle nutričních poradců se jedná o mimořádnou rostlinu, která vám pomůže zdravě zhubnout a omladit pleť. Prodává se jako nápoj, tobolky, prášek, zamrazená směs nebo ve formě zmrzliny. Samozřejmě ji nesmíme chápat jako samospasitelnou potravinu, zdravý vyvážený jídelníček se zastoupením všech živin musí být vždy na prvním místě našeho redukčního plánu...

Nutriční obsah Acai berry:

Prášek ze sušeného ovoce (ne koncentrát) obsahuje (na 100 g extraktu):

2231 KJ, 52,2 g sacharidů, 8,1 g bílkovin, 32,5 g tuků (kyselina olejová (56,2% z celkového obsahu tuků), kyselina palmitová (24,1%) a kyselina linolová (12,5% - omega - 6), 44,2 g vlákniny, 260 mg vápníku, 4,4 mg železa a 1mg vitaminu A, aspargová kyselina, glutamová kyselina; obsah aminokyselin je zhruba 7,59% z celkové sušiny.

 

Pikantní Acai energetické tyčinky:

energetické tyčky z acai

Tyto zdravé energetické tyčinky je nejlepší skladovat v mrazničce. Můžete zkusit i dvojnásobné dávky, aby jste měli vždy kousek po ruce.

 

Ingredience:

3 lžíce Acai prášku
¾ šálku syrových mandlí
¾ šálku vypeckovaných datlí (asi 6 velkých)
2 lžíce rozinek
¼ šálku sušených meruněk
½ lžičky zázvoru - prášek
½ lžičky skořice
¼ lžičky vanilkového extraktu
malá špetka soli (nepovinné)

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady v kuchyňském robotu jen dokud se utvoří těsto (některé mandle mohou zůstat hrubě nasekané). Vytvoříme z těsta tlustý obdélník, zabalíme a vložíme do mrazáku na 30 minut. Pak nakrájíme na 8-10 menších obdelníků.






Zpět na výpis článků