Špaldovo-tvarohový koláč s ovocem



Potřebujeme:

200g špaldové jemně mleté mouky
50g másla
150g třtinového cukru
500g nízkotučného tvarohu
3 vejce
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
1 vanilkový pudink
125ml mléka
ovoce dle libosti - já objevila v mrazáku zapomenuté ostružiny a jahody

Postup: Z mouky, kypřícího prášku, 100 g cukru, másla a 1 vejce vypracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v chladu. Mezitím si vyšleháme do pěny zbylá vejce s cukrem, přidáme vanilkový pudink, mléko a tvaroh.Vypracujeme hladký krém, do kterého přidáme ovoce. Odpočinuté těsto namačkáme do vymazané dortové formy (i do výšky) a naplníme tvarohovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.

Fotím ještě neupečené, vypadalo to tak kráásně, že jsem se musela pochlubit hned
 





Zpět na výpis článků